fracture of lateral malleolus- rg ankle

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

14/01/2016 | 00:52 | מאת: מעיין

היי, שברתי את אחת העצמות בקרסול (האבחנה של הרופא רשומה בכותרת של השאלה ) אני כרגע תחת טיפול שמרני ולא נראה שאצטרך ניתוח.. רציתי לדעת כמה זמן בערך אצטרך להיות עם הגבס , מתי אוכל לדרוך שוב על הרגל , וכמה זמן בממוצע אורך תהליך השיקום מרגע הורדת הגבס? והאם בסופו של דבר הרגל שלי תחזור לתפקוד מלא ? אני מבינה שזה לא מידע שאפשר להגיד מראש אבל א י מחפשת את הזמן הממוצע .. פחות או יותר תודה רבה - מעיין

18/01/2016 | 09:27 | מאת: ירון טילינגר

ראשית רפואה שלימה . כפי שכתבת כול מקרה לגופו ולכול אדם קצב ריפוי איטי . מקובל לגבס שברים ל6 שבועות ולהוריד גבס עם סימני איחוי בצילום ביקורת . בשבר קרסול כשלך לעיתים מגבסים לזמן קצר יותר מאחר והעצם נושאת מעט משקל יחסית . אם מדובר בשבר לא מורכב ובהנחה שאת בריאה ותבצכעי שיקום מסודר אפשר לצפות לחזרה מלאה לתפקוד סביב חודש וחצי מהורדת הגבס . כאמור - אין כאון הערכה מדוייקת אלא צפייה בלבד . החשוב - להתמיד בתרגול שתלמדי ולהפכעל את הקרסול בהתאם להוראות הדריכה שיהיו . רפואה שלימה ירון טילינגר פיזיותרפיסט . מכבי שרותי בריאות.

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי