גיד מקוצר באגודל כף היד

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

12/07/2015 | 23:10 | מאת: שירלי

היי, ביקרתי היום אצל אורטופד עם ביתי בת ה7 חודשים לאחר שהבחנתי שאינה מצליחה לישר את האגודל כמו ביד השניה, הרופא אמר כמדובר בגיד מקוצר, רציתי לשאול אם הממצא יכול להיות מדויק ללא צילום? באיזה גיל אפשר לנתח דבר כזה? האם מדובר בהרדמה מלאה? והאם מניסיונכם תוכלו להמליץ לי לאיזה מרפאה לגשת להמשך טיפול... תודה מראש

שלום טליה, אבחון בעיה ברקמה רכה כמו גיד נעשה על סמך בדיקה גופנית . בדיקה משלימה אפשרית - בדיקת אולטרסאונד. השאלה עד כמה ההגבלה ביישור האגודל? בגיל 7 חודשים המניפולציה של תנועות עדינות עדיין לא מפותחת ולכן קשה לקבוע כעת מה חומרת הבעיה ובוודאי מוקדם לדון בניתוח. ממליץ שתתייעצי עם אורתופד ילדים. בהצלחה !

16/07/2015 | 10:41 | מאת: שירלי

תודה רבה על ההתייחסות. אני נורא סקרנית איך ידעת מה שמה של ביתי :) כיוון שרשמתי את שמי

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי