שאלה עבור שרון.

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

07/06/2015 | 20:40 | מאת: שאול.

שלום רב, מה תפקידו העיקרי של סד-לילה בכף הרגל? ומה ההבדל בינו לבין סד-לילה לאצבע הגדולה ברגל? ובאותו הקשר האם קשור בצורה ישירה או עקיפה גם לקנאקים קלים שנשמעים בעת הליכה לעיטים מאותה אצבע גדולה? תודה מראש!!

שאול שלום, תפקידו של הסד בליילה לאפשר מנוחה לכף הרגל במצב נייח ללא תזוזה על מנת להפחית כאבים במידה ומפריעים בשינה. בפועל זה עושה לעתים את ההיפך. סד לבוהן בכף הרגל מיועד: 1. להפחית כאב במפרק הבוהן 2. לשמור על מנח הבוהן ולמנוע קריסה פנימה. לגבי קליקים בהליכה מהבוהן - ייתכן ונובעים מחוסר תנועתיות מפרק הבוהן במשך הליילה.

08/06/2015 | 14:36 | מאת: שאול.

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי