פציעה בכתף

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

27/03/2014 | 16:33 | מאת: יואב

שלום רב לפני 5 שנים עברתי פציעה בכתף , שלושת הרצועות שמחברות בין עצם הבריח לשכמה נקרעו ועצם הבריח השתחררה כלפי מעלה ( כיום היא עדיין בולטת ). עשיתי חצי שנה פיזיותרפיה וממצב שלא יכולתי להרים את היד כלפי מעלה הצלחתי לעשות לפחות 20 עליות מתח ( זו היתה המטרה ). רציתי לדעת מה התרחש בתוך הגוף שלי בזמן ההחלמה ומה מחזיק כיום את המפרק? הבנתי שיש דבר שנקרא רקמות צלקתיות, אשמח להסבר או מאמר בנושא ( לא מצאתי באנטרנט ). בברכה

30/03/2014 | 09:27 | מאת: ירון טילינגר

שלום יואב . אין לי מאמר לשלוח לך. אני מציע לרכוש ספר ללימוד אנטומיה , שם תוכל ללמוד בצורה מפורטת על מבנה הכתף והרקמות המייצבות אותה . ספר מומלץ לדוגמה - "אורטופדיה " מאת ד"ר ערן תמיר . ספר נוסף ויסודי יותר - Orthopedic Physical Assessment " מאת David J Magee ככלל יציבות הכתף נשנענת על מייצביים פסיביים - קפסולה של המפרק + גידים מייצבים ומייצבים אקטיווי ם - מערכת השרירים שמסביב לכתף. השילוב של 2 המערכות נותן תנועוה מלאה ויציבה לזרוע . כאמור הרחבה תמצא בספרים הנ"ל. שבוע טוב . ירון טילינגר פיזיותרפיסט מוסמך. מכבי שרותי בריאות .

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי