שחיקת סחוס

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

18/01/2014 | 11:08 | מאת: אתי

לפני שישה חודשים מעדתי בזמן ירידה מאוטובוס והיה לי בורסיטיס בלבד וכאבים מתחת לברך עשיתי פיזיותרפיה ועדיין כאבים בזמו עמידה במיוחד וכן בפיזיוץרפיה היה לי תרגיל לעמוד ולכופף קצט את הברך בתרגיל זה כאב לי מאוד מאחורי הברך והוקרן כאב חזק לכף הרגל האם תרגיל זה יכול לגרום לשחיקת סחוס ולעיקום הברך כי בצילום נאמר לי שיש לי ואלגוס 14 מע. היצרות לטרלית מוכרת . ברצוני לדעת מה הפירוש והאם זה מהחבלה או מאותו תרגיל או שזה משהו שהיה בעבר ולא הרגשתי . האם פיזיותרפיה יכולה ליישר את הברך העקומה ולחזק את הסחוס .

19/01/2014 | 07:33 | מאת: ירון טילינגר

שלום . התרגיל לא יגרום לשחיקת סחוס ולא יגרום לעיקום הרגל . באם נתרגיל מעורר כאב ספר על כך לפיזיותרפיסט ותשקלו להתאים תרגול או טיפול אחר . מנח הוואלגוס בברך וההיצרות לא נגרמו מהחבלה אלא הם המנח של הברך שלך כבר שנים כנראה . מנח ברך כזה יש לאנשים רבים והם אינם חשים כול כאב . אני מציע לגשת ולהתייעץ שוב עם הפיזיותרפיסט מאחר ובטיפול פיזיותרפי תוכל לקבל כלים טובים של תרגול לחיזוק הרגל ולשיפור תפקוד שלך. רפואה שלימה . ירון טילינגר . פיזיותרפיסט .

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי