שבר בטריקטרום

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

19/10/2013 | 15:31 | מאת: אבישי

שלום אובחן אצלי שבר ללא תזוזה בעצם הטריקטרום. האורטופד המליץ על מנוחה בלבד. השבר קרה כתוצאה מתאונת דרכים לפני חודש בדיוק. כרגע אין כאבים בפעילות יומיומית אולם יש מגבלה בתנועה וכאבים בכיפוף קדימה ואחרורה של היד. אני חושש שכתוצאה מהמנעות ממושכת מכיפוף של היד הגידים יתקשו ותשאר מגבלה כרונית בתנועה. שאלתי היא האם כדי לשלב טיפולי פיזיוטרפיה על מנת להגמיש את הגידים? האם יש תרגילים שאוכל לעשות? או שמה המנוחה והזמן צריכים לרפא את הבעיה ואני דואג לשווא. אני בן 35 ללא בעיות רפואיות אחרות. תודה מראש. אבישי

שלום אבישי, אני ממליץ לך בכל מקרה לפנות לפיזיותרפיסט, בהפניית רופא (גם רופא משפחה) ולקבל הנחיות לבצוע תרגול לשיפור הגמישות ולחיזוק השרירים ובמידת הצורך גם הפעלת שורש כף היד. בהצלחה.

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי