שיקום לאחר שבר בפיקה

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

11/07/2013 | 21:51 | מאת: דנה

שלום, אני לאחר 6 שבועות של קיבוע ביישור לאחר שבר בפיקה (עברתי גם ניתוח). צריכה להתחיל פיזותרפיה. הייתי רוצה לדעת מה טווח הזמן בו אני יחזור לתפקוד רגיל? מה זוית הכיפוף המירבי לאחר שבר מסוג זה? כמה זמן פיזיותרפיה אצטרך? מתי אוכל לנהוג, לרוץ ולהתעמל? ברור לי שכל מקרה הוא לגופו. אבל הייתי רוצה לדעת טווחים. מפנישהפחד גדול מהלא נודע... תודה מראש, דנה

14/07/2013 | 09:58 | מאת: ירון טילינגר

שלום רב .כפי שכתבת - כול מקרה לגופו ולא נתן להשוות החלמה של בריא להחלמה של חולה עם מחלות רקע מורכבות . הטווח המותר בברך וההתקדמות בטווח הן בהתאם לאישור הרופא המנתח ומקובל להתחיל ב90 מלות ולהתקדם בהדרגה . בהנחה שמדובר בשבר ללא סיבוכים ובמצב כללי תקין ללא מחלות רקע נילוות ותקפיד לתרגל ולהתקדם בהתאם להוראות הפיזיותרפיסט נתן לצפות לחזרה להליכה רגילה לאחר 3 חודשים ובהדרגה לריצה קלה . אין מה לחשוש - רק התחל פיזיותרפיה ועבוד עם המטפל . רפואה שלימה . ירון טילינגר . פיזיותרפיסט מוסמך.

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי