שיקום הליכה אחרי שבר

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

03/07/2013 | 22:16 | מאת: חגית

בני בן 5 (עוד חודשיים) היה עם גבס ברגל שמאל למשך חודש ימים,לפני כיומיים הוסר הגבס והילד מפחד לדרוך ומפחד להתחיל הליכה. תור פיזיותרפיה יש לי רק בעוד שבוע ימים ,מה עושים עד אז? איך אפשר לעזור לו להתגבר על הפחד ולהתחיל ללכת מחדש?

שלום חגית, ילדים אכן מפחדים יותר מהכאב ומהלא נודע. מומלץ לתווך לילד את המגע עם הקרקע באמצעות: 1. ישיבה על אופניים\בימבה והסעתן באמצעות הרגליים 2. לעמוד בבריכה כשהמים עד למתניים ולשחק איתו בכדור- כך ידרוך באופן חלקי כשמשקל המיים מפחית מהמשקל וכך פחות כואב גם למבוגרים לוקח זמן לדרוך באופן מלא לאחר הסרת הגבס. צריך להמתין בסבלנות.

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי