קליקים בכתף

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

25/06/2013 | 16:01 | מאת: שני

יש לי קליקים בכתף ימין ונראה שכתף ימין פחות יציבה משל שמאל. וגם יד ימין שלי לאורך היד היא יותר שמנה משל שמאל יכול להיות שזה בגלל ששרירי יד ימין יותר גדולים ? אני רוב הזמן מול המחשב יכול להיות שזאת הסיבה? ואילו תרגילים יש לעשות כדי לאזן בין שתי הכתפיים?

26/06/2013 | 12:34 | מאת: ירון טילינגר

שלום רב . קליקים כשלעצמם הם לא ממצא שדורש טיפול אלא אם הם כואבים או החלו לאחר טראומה . הגוף משמיע צלילים תוך כדי תנועה נורמלית ואם אין כאב או טראומה קודמת אין צורך להתייחס . לגבי עובי היד - השרירים בצד הדומיננטי חזקים יותר ועבים יותר ויתכן שזה מסביר את ההבדל . יתכן שההבדל נובע מבעיית יציבה שיוצרת מראה לא סמטרי ואת זה צריך לבדוק במכון פיזיותרפיה . אם יש הפרעה בתפקוד או במראה האסטטי שווה להגיע למכון פיזיותרפיה לבדיקה מסודרת ולקבל תרגול מותאם אישית לבעיה . ובלי קשר - חובה להתעמל על מנת לשמור על בריאות טובה ובמיוחד למי ישושב רוב היום מול מחשב. רפואה שלימה. ירון טילינגר פיזיותרפיסט מוסמך .

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי