שבר בעצם הסירה

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

18/06/2013 | 13:20 | מאת: אורנה

שאלה לפיזיוטרפיסט: שברתי עצם הסירה והייתי בגבס 8 שבועות.לאחר הורדת גבס התחלתי בטיפולים במכון פזיוטרפיה.אני לא יכולה לתפקד טוב ביד כי אין רגש באצבעות ובאזור של אגדל.עושים לי ג'אקוזי ליד וכאילו שוברים לי יד מחדש.הכוונה שלוחצים כל כך חזק ובלי רחמיים.יש כאבים נוראיים בזמן הטיפול ולאחר מזה כאב חזק באזור של שבר שנמשו לי בכל יד עד הכתף.עשיתי כבר שלושה טיפולים ולא עוזר כלום.שעמתי שיש טיפול בפארפין ואולטרסאון(אם אני לא טועה בשם זה).פיטרו אותי מעבודה בגלל זה.מה אתם יכולים להמליץ ליואם טיפול עם כאבים כאלה זה בסדר ? תודה רבה. אורנה.

אורנה שלום, מטרת הטיפול לאחר שבר בעצם הסירה היא להחזיר את טווחי התנועה המקוריים של שורש כף היד והאגודל. במהלך הטיפול זה נורמלי לחוש כאבים, מכיוון שהמקום עדיין רגיש. אין חשש מהפעלת היד , למרות הכאב. לאחר הטיפול הידני, אפשר לקבל טיפול לשיכוך הכאבים, כולל טיפול בפרפין, זרמי חשמל וזרמי מערבולת (ג'קוזי). במידה והכאבים נמשכים גם זמן ממושך לאחר הטיפול,יש להתאים את עוצמת המתיחות בהתאם לתחושת הכאב שלך.ההטבה במצב תחול בתוך חודש -חודש וחצ, לכן מציע להאזר בסבלנות ולשתף את הפיזיותרפיסט בתחושה שלך. רפואה שלמה.

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי