פגיעה בצלעות

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

25/05/2013 | 01:11 | מאת: מאיה

בעקבות פעילות גופנית עם עומס על שרירי הצלעות, התחילו כאבים חזקים מעל הצלעות וקצת מאחורה בגב בחיבור עם הצלעות. היה שיפור עם מנוחה וכדורים אנטי-דלקתיים, אבל עם חזרה לאותה פעילות (אחרי שלושה שבועות) הכאבים חזרו באותה עצמה. מה יכול להיות טיב הפגיעה? מה הטיפול המומלץ? כרגע יש כאבים גם בנשימה עמוקה ובהליכה.

26/05/2013 | 07:01 | מאת: ירון טילינגר

שלום רב . ככול הנראה הרקמות באיזור הכאב לא התמודדו עם העומס של האימון והתפתחה דלקת מקומית . יתכן שמעורבים סדקים של הצלעות/ תהליך וירלי כתוצאה מהכשל של הרקמה להתמודד עם העומס . אני ממליץ להמשיך מנוחה יחסית עם פעילות קלה של הליכה ומעקב עם רופא המשפחה . בהמשך עם החלשות הכאב שווה להגיע למכון פיזיותרפיה לבניית תכנית אימון מדורגת שתכלול תנועתיות ללא התנגדות ובהדרגה התנגדות והעלאת עומסים . בברכה. ירון טילינגר . פיזיותרפיסט .

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי