סימפיולוזיס בהריון

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

23/04/2013 | 02:41 | מאת: גיטית

שלום רב. אני בתחילת הריון. בהריונות הקודמים סבלתי מהיפרדות בעצם החיק - סמפיולוזיס, שגרמה לי לכאבים עזים ביותר בשינויי תנוחה, הליכה ועוד. האם יש מקום לטיפולי פיזיוטרפיה, קודם להתחלת הכאבים. (התחילו בשני ההריונות הקודמים בתחילת השליש השני.) אני הולכת בכל יום כארבע ק"מ במהירות של 5-6 קמ"ש. האם פעילות זו אמורה להזיק/ לקדם את הפגיעה והכאבים. רב תודות.

שלום גיטית, אני ממליץ שתבקשי הפניה מהרופא לפיזיותרפיסטית שמתמחה בשיקום רצפת אגן ו\או בהריון ולידה ותקבלי הדרכה ארגונומית- שימוש נכון בגוף בפעילות היומיוית ושימוש באביזרי עזר אם יש צורך. לגבי ההליכה, אני מציע שתמשיכי במה שאת עושה בפרט אם זה לא משהו חדש שאת עושה בתקופת ההריון. ההליכה מחזקת את שרירי הגב, האגן והבטן. תלכי בקצב המתאים לך שבו את מרגישה בנוח בעצימות קלה-בינונית. בהצלחה!

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי