כאבים בגיד ההמסרטינג

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

18/04/2013 | 20:31 | מאת: שי

אני ספורטאי במהלך פעילות לפני חודש כאשר הרמת ברך גבוה הרגשתי כאב חד וקליק באזור האחורי הפנימי של הברך, הגיד החצי קרומי של ההמסטרינג. המשכתי להתאמן בפעילות קלה וזה לא עבר, לפני שבועיים קיבלתי החלטה לנוח, והתחלתי טיפולים, עדיין יש כאבים כאשר אני קופץ קצת על הרגל או כשאני מכופף את הרגל על כדור(תרגיל חיזוק) אם זו דלקת או קרע בגיד, מהו זמן ההחלמה? ומה חשוב לעשות בשיקום?

שלום שי, רמת הפגיעה בגיד יכולה להשתנות, אך באופן עקרוני, משך ריפוי הצלקת ברקמה, כשישה שבועות בטווח ההתחלתי גם לאחר מכן הגיד עדיין לא בשיא כוחו וריפוי הצלקת עשוי להמשך בין 3 חודשים עד שנה ויותר. אולם אין פרושו, שאסור להתאמן בתקופה זו. במהלך התקופה הראשונה של 6 שבועות יש להפחית בעומס האימון ולבצע אימון לחזוק שריר ההמסטרינגס בהנחיית פיזיותרפיסט, לבצע מתיחות וכיווצים פליאומטרים(שאל את הפיזיתרפיסט) ואימוני ריצה קלים+ מתגברות למרחקים קצרים ובעוצמות נמוכות מהמירבי (שאל את הפיזיותרפיסט והמאמן על פרוטוקול לשיקום המסטרינגס). בהצלחה !

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי