חבלה ברצועה הצולבת הקדמית ACL

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

29/06/2011 | 10:33 | מאת: איתי

שלום, אני בן 27. לפני כחודש סובבתי את הברך במשחק כדורסל. נשלחתי ל MRI וקיבלתי את הפיענוח: 1. סימני בצקת תוך לשדית מוגבלת באספקט הקדמי של הקונדיל הפמורלי המדיאלי. יתר המבנים הגרמיים שמורים. 2. מבנה תקין של המניסקי. 3. מבנה תקין של ה PCL,MCL,LCL וגידי הפטלה והקוודריצפס. ה ACL נראה בעל מהלך אלכסוני אך הוא נראה תפוח והיפראינטנסי מהרגיל. הדבר מלמד על קונטוזיה של הרצועה. יש לעקוב אחר מצבה שמא מתפתח קרע בהמשך. 4. מבנה תקין של המפרק הפטלו-פמורלי. אין סימני CMP. 5. בגומה הפופליטאלית מודגמת ציסטה סינוביאלית אחורית מדיאלית שטוחה קטנה ע"ש בייקר. סימני בקצת סב-גרמית אחורית. מעט נוזל במעטפת גיד הפופליטאוס. 6. ריבוי של נוזל סינוביאלי בבורסה הסופרה-פטלרית וברצסים הפארא-פטלריים. בסיכום: ממצאים כמתואר. למעקב עם דגש על מצב ה ACL. התור שנקבע לי לאורטופד רק בעוד יותר מחודש, לפי מה שהבנתי אין לי קרע ברצועה אלא מתיחה. מה ההבדל? כרגע קשה לי מאד ליישר את הרגל לגמרי ולקפל אותה לגמרי (עדיין יש קצת נפיחות מעל ומתחת לברך וגם מאחור) ניסיון לתנועה ארוכת טווח גורם לכאב חלש. האם עלי לנסות להגדיל את טווח התנועה? האם יש צורך בפיזיוטרפיה כלשהי? תודה מראש

29/06/2011 | 14:57 | מאת: ירון

שלום . הרצועה הצולבת הקדמית (ACL) נועדה לייצב את עצם השוק בחיבורה לעצם הירך ולמנוע תנועת החלקה קדמית של השוק על גבי הירך בזמן ישור הברך . קרא על הרצועה בקישור- www.scoi.com/aclrecon.htm נזק לרצועה יכול להיות ברמות חומרה שונות החל ממתיחה והחלשות - קרע חלקי או מלא . על מבחן לבדיקת הרצועה תוכל לקרא כאן- http://www.aclstudygroup.com/ACLFinal/acl02f.htm אני ממליץ לנסותץ להקדים את התור לרופא ורצוי מומחה ברך ( במכבי יש הרבה) בהמשך בוודאי שתגיע למכון פיזיותרפיה ותקבל שיקום כוללני לברך שיכלול פרמטרים רבים כמו טווח תנועה / כוח/ שיווי משקל ועוד. עד אז אתה יכול לנסות להניע את הברך כמה שיותר בלי לעורר כאב מעל רמה קלה . רפואה שלמה ירון טילינגר-פיזיותרפיסט מוסמך מכבי שרותי בריאות

29/06/2011 | 15:54 | מאת: איתי

2 שאלות נוספות ברשותך האם הנעה להגדלת טווח התנועה יכול להחמיר את המצב? האם ההחלמה מפציעה כזו היא החלמה מלאה או שיש מגבלות כלשהן בעיסוק בספורט? שוב, תודה

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי