החלמה לאחר שבר בפיבולה

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

14/03/2013 | 20:02 | מאת: רן לגזיאל

לפני 8 חודשים עברתי ניתוח לקיבוע שבר בפיבולה השבר קובע בעזרת 4 ברגים ופלטה והוחדר בורג מעל מפרק הקרסול לקיבוע טוב יותר טופלתי חודשים אצל פיזיותרפיסט דרך הקופת חולים עכשיו אחרי החלמה ארוכה חזרתי לפעילות ספורטיבית במהלך ריצה גם קצרה (5 דקות) וארוכה אני מרגיש כאבים בקיבוע עצמו ובחלק העליון של העצם הכאבים מופיעים רק בריצה או בהליכה ממושכת בתרגילים בהם אין כובד של משקל גוף על הרגלים כמו אופניים הכאב מופיע כעבור זמן ארוך יותר (חצי שעה-שעה ) האם לחזור לטיפולי הפיזיותרפיה ? האם יש תרגילים מיוחדים כדי לחזק את המקום? אם כן אשמח ללינק

15/03/2013 | 15:19 | מאת: ירון טילינגר

שלום רב . אני ממליץ לחזור לפיזיותרפיסט על מנת להתאים איתו תוכנית חזרה מדורגת לאימונים שתהיה משולבת בתרגול שיווי משקל וחיזוק קרסול וברך. במקביל כדאי להתייעץ עם המנתח על מנת לוודא שאין בורג או מתכת מהניתוח שמעוררים את הכאב . לעיתים בגלל כאב לאחר ניתוחים מבוצעת הוצאה של חלק מהמתכות המקבעות על מנת לאלייצר גירוי פנימי של הרקמות ואת זה ישקול הרופא כאמור . רפואה שלימה וכל הכבוד על החזרה לאימונים. ירון.טילינגר.

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי