איליופסואס והמסטרניגס מקוצרים

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

18/02/2013 | 19:51 | מאת: אסף

שלום רב, אני סובל כבר מספר שנים מכאבי גב תחתון/אגן בצד ימין, אציין שיש לי בלט דיסקלי בL5 S1 לאחרונה הייתי אצל פיזיותרפיסטים וכירופרקטים אשר טענו כי יש בעיה בכל התבנית התנועתית שלי והאיליופסואס שלי מקוצר, (כאשר אני מתכוף יש לחץ חזק על ההמסטרינגס) הומלץ לי לעשות דיקור מערבי. מהפיזיותרפיסט הבנתי שזה יקח מאמץ גדול לשנות את התבנית שהתקבעה, אשמח לעצתך בנוגע מה אפשר לעשות בנושא, אציין שבינתיים אני עם כאבים חזקיפ ולוקח משככי כאבים תודה

19/02/2013 | 09:27 | מאת: ירון123

שלום רב. על מנת לענות נדרשת בדיקה מלאה שתכלול שבירור של הבעה עם בדיקה גופנית . כמה דברים שמקלים על כאב ונתן לנסות - הליכה - בקצב נינוח עם תנועות ידיים משוחררות . כרית חימום- מסייעת להורדת כאב . הנח 10 דקות ובדוק את תגובת הגוף לחום, אם הכאב פוחת משך לעוד 10 דקות. עיסוי- עדין יכול לסייע להורדת הכאב ומומלץ להיעזר בפיזיותרפיסט או בבן משפחה לעיסו עדין של המקום. מכשור חשמלי -שהפיזיותרפיסט יכול להמליץ עליו לשימוש ביתי(tens) תרגול שחרור עדין לגב בתנוחות שונות ( ישיבה העמידה ושכיבה ) את כול אלו תוכל לקבל במכון הפיזיותרפיה בהתאם לצורך ולמצב , יש להתיעץ עם הפיזיותרפיסט המטפל בנוגע לישום האפשרויות והתאמתן. רפואה שלימה . ירון טילינגר. פיזיותרפיסט מוסמך.

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי