כאבי צוואר תפוס במשך שנים

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

20/12/2012 | 22:40 | מאת: דניאל

אני בן 29 סובל כ3 שנים מכאבי צוואר כרוניים שכוללים צוואר תפוס ותחושת ראש כבד עם נוקשות שמגבילים מאוד את תפקודי. בנוסף חוסר קושי בלהזיז את הצוואר בחופשיות וקושי לעמוד בעיקר!! . הבעיה גורמת לי חוסר תפקוד של ממש. אני כבר לא עובד שנה ניסיתי טיפולים רבים (כירטופטיקה ופיזיותרפיה ודיקור סיני) שרק טיפול הפיוזתרפיה הצליח להמעיט את הכאבים מדרגה של אקוטיים לדרגה של כאב די מגביל אך לא אקוטי ומשתק. . מצאו לי פריצת דיסק קלה בחוליות העליונות. זה ממש סבל קשה הבעיה הזו בגלל הכאב ,המגבלה שלה והאורך שלה. אתמול במקרה קראתי על כתבה באינטרנט של מישהו שטוען שכאבי הצוואר מגיעים משריר הטרפז ואותו פיזיותרפיסט טוען שעל מנת לפתור את הבעיה בצוואר תפוס וכאבי צוואר יש לחזק ולהתאמן על שרירי הטרפז= הגב העליון ואכן ניסיתי אתמול לעשות תרגילים לשרירי הטרפז ואכן יש שיפור ניכר בתוך יממה. האם ייתכן שסוף סוף יש פתרון לבעיה שלי בצוואר? איך שרירי הטרפז (הבנתי שזה שריר גדול) יכול לגרום לכאבי צוואר ותפוס במשך שנים ?? כאשר כל הפיזיותרפיסטים שהייתי אצלם נתנו לי תרגילים לרוב רק לצוואר אודה מאוד לתשובה .

30/12/2012 | 08:22 | מאת: ירון123

שריר הטרפז בחלקו העליון נמצא מאחורי הצוואר ויכול להיות קשור לכאבי בצוואר. אניממליץ לנסות שוב טיפל פיזיותרפיה שיכלול תרגול מלא של כול הרקמות באיזור . בנוסף - ממליץ לך לבצע פעילות גופנית אירובית ( הליכה מהירה או ריצה קלה ) 45 דקות 4-5 פעמים בשבוע . התחל בפעילות לה ובהדרגה תוכל להעלות קצב . אם יש קושי לעמוד וללכת מהר נתן גם לבצע פעילות איובית שחיה או בריכה על אופניים סטטיות של חדר כושר . פעילות אירובית תשפר את זרימת הדם לכול מערכת השרירים ותסייע לתרגול הצווארי להיות אפקטיוי. שבוע טוב ובהצלחה . ירון טילינגר פיזיותרפיסט מוסמך.

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי