כאבים

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

09/10/2012 | 19:13 | מאת: גל

שלום דר, בן 19, יש לי כאבים דומים בצוואר ובגב התחתון כאשר הם מודגשים לדוגמא בהטייה של הצוואר לאחור או של הגב התחתון (כבעת מתיחה). דוגמא מצויינת שמשלבת את שתי הבעיות היא נגיד שרוצים לצייר אותי ואני מתבקש לשבת בלי לזוז אחרי כמה דקות אני מרגיש שאני חייב לשחרר את הצוואר ולהוציא קליקים אותו דבר בג התחתון. כנראה שזה תוצאה של ישיבה ממושכת ולא נכונה מול המחשב. האם זו בעיה בשרירים ומה כואב שם כשאני לוחץ בגב התחתון באיזור החוליות או לחילופין בצוואר? האם יש תרגילים שאפשר לעשות כדי לשחרר/ לחזק המקומות? פוחד שאם לא אפעל מהר זה ידרדר לבקע דיסק ואז פריצה והבנתי שזה לכל החיים... תודה, גל.

שלום גל, ראשית, אל תלחץ כל כך. במקרה שלך לא נראה שהמצב ידרדר כל כך מהר ובהיקף המתואר. לגבי מהות הבעייה, אני מציע שתיגש לפיזיותרפיסט שיבדוק אותך ויקבע האם מדובר בבעיה שמהותה יותר שרירית או מפרקית ויתאים לך תוכנית טיפול. בכל מקרה אני מציע שכאשר אתה יושב תפעיל באופן יזום את הצוואר ואת הגב מדי שעה. מצ"ב קישור לדפי תרגילים . עיןן בהם ובחראת המתאימים. http://www.findphysio.com/poster.php . בהצלחה!

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי