כאבים בברך 4 שנים!!!

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

23/06/2011 | 19:45 | מאת: ירדן

שלום, שמי ירדן, אני בן 22, חייל משוחרר מזה כ-9 חודשים. עוד מתקופת סיום התיכון החלו לי כאבים בברך שמאל, כתוצאה מריצה ופעילות גופנית. הכאבים היו מגיעים לאחר פעילות מאומצת או לעתים סתם מהליכה ברחוב. במהלך השירות ביצעתי פיזיותרפיה בבי"ח 10 כמעט שנה וחצי- לטווח הארוך התרגילים הקלו את הכאבים. ביצעתי צילומים: אולטרה סאונד, מיפוי עצמות וMRI פעמיים. נמצא כי יש גוש בגודל 4*9*14 בין החלק הלטרלי של פיקה לפמור. עברתי מרופא לרופא- אורתופד לאורתופד- עשו ממני יו-יו בצבא, הלכתי למומחים פרטיים ומה לא- כל אחד נתן דעה אחרת מהשני. השתחררתי, הכאבים לא עברו. לפני כחודשיים וחצי הלכתי למומחה לכירורגיה אורתופדית במחלקת רמב"ם- בדק אותי וכמו רוב מקודמיו המליץ שלא לבצע אורתוסקופיה לברך. לפני כחודש חזרתי לטיפול פיזותרפיה במרפאה ביישוב- דבר שאני מצטער עליו: במקום לעבוד איתי על תרגילים במרפאה, רק נתנו לי תרגילים לבית לחיזוק האגן (משהו שעד היום לא אמרו לי לעשות, תמיד חיזקתי את שריר הארבע ראשי) וביצעו טיפול עם אלקטרודות חשמליות וכרית חימום- דבר אשר כבר מהפעם הראשונה "עורר" את הכאב. בפעם השלישית ניסו גלי קול וקרח- לא טרם בכלל. שורה תחתונה: אני סובל מאז התחלתי ללכת למרפאת פיזיותרפיה מכאבים הרבה יותר חזקים מבעבר. אני קם מהמיטה בבוקר וכואב לי, אני הולך וכואב לי. מחוסר פעילות מוחלטת (ישיבה) הברך מציקה וכואבת !! אני חוזר כרגע מרופא המשפחה (שוב) אשר הפנה אותי לאורתופד שיקומי- ע"מ שיאמר אם הדבר ניתן לשיקום או לא (???) בעוד חודשיים אני טס ל"טיול הגדול" וחושש מ-א--ו-ד מה לעשות??? מיואש וחסר אונים!! ירדן.

26/06/2011 | 08:06 | מאת: ירון טילינגר

שלום רב . יש מקום לברר את מקור הכאב בברך שיכול לנבוע מגורמים רבים כגון : 1- אורך שרירים לא מלא ולא סימטרי. 2- מנח כפות רגליים . 3- מיקום הפיקה ותנועתה במסלול הירך והשוק . 4- שליטת האגן על הברך בהליכה . 5- יציבות המפרקים בברך. חשוב גם להסתכל על הברך בזמן תנועה – האם היא קורסת פנימה או נשארת ישרה . . בהתאם לבדיקה ולממצאים מותאם תרגול לשיפור התפקוד. כמו כן נתן להיעזר במכשור חשמלי וטכניקות ידניות . במידה והברך לא משתפרת עם הטיפול וההדרכה לתרגול חזור לרופא להמשך ברור. אין צורך לקבל את המצב בהשלמה – המשך ברור וטיפול אורטופדי ופיסיותרפי. נתן לשלב גם מאלו- http://media.summitmedicalgroup.com/media/db/relayhealth-images/xpatell1.jpg http://media.summitmedicalgroup.com/media/db/relayhealth-images/xpatell2.jpg טיפים כללים לברך- לא מומלץ לשבת בתנוחה סטטית עם כיפוף ברך ממושך . נסה לשנות את מנח הברך כול כמה דקות . נסה לחמם את הברך על ידי כרית חימום או גרב אלסטית . נתן להוריד כאב בברך על ידי מכשיר חשמלי נייד – tens בהשאלה מיד שרה. רפואה שלמה ירון טילינגר- פיזיותרפיסט מוסמך מכבי שרותי בריאות

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי