קרע של הרצועה הצולבת הקדמית+קרע מיניסקוס חיצוני.

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

17/09/2012 | 22:20 | מאת: עומרי כהן

שלום, קרעתי acl + מיניסקוס חיצוני בברך שמאל, שמעתי שיש ספורטאים שחזרו לפעילות ספורטיבית מלאה ללא שחזור acl , אלא בעיקר בחיזוקי הברך והשרירים הסובבים אותה ושיפור היציבות, אם אני יעבוד כל יום על הברך זה אפשרי?

שלום עומרי, בן כמה אתה ? האם אתה ספורטאי ובאיזה ענף ? התשובה לשאלתך מבוססת גם על הנתונים הללו, מכיוון שתלוי מהן הדרישות הגופניות. צריך לשקול ניתוח שחזור רצועה צולבת בהתאם ליציבות הברך בתפקודים הספציפים הנדרשים מספורטאי. אם ובמידה והספורטאי עובר תהליך שיקום שמרני (ללא ניתוח) ולאחריו יציבות הברך בתפקוד הנדרש, טובה, אזי ההמלצה היא להמשיך באותו קו ולא לנתח. בכל מקרה כדאי להתחיל בפזיותרפיה ועל סמך חוות דעתו ל הפזיותרפיסט ותחושתך תוכל לקבל החלטה מושכלת.

21/09/2012 | 14:50 | מאת: עומרי כהן

הגיל שלי 14 ואני מתעסק בכדורסל

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי