מיפרק ירך שיקום

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

03/08/2012 | 07:53 | מאת: נתן

רציתי לדעת מה מותר לעשות ומה אסור לאחר ניתוח להחלפת מיפרק ירך הבנתי שהשיקום של הניתוח הוא ארוך ויש הרבה הגבלות כמו לשכב רק על הגב עם פיסוק של הרגליים של בערך כ 30 סנטימטר נראה לי קשה ובלתי ניתן לבצע את זה האם יש איזה אתר שמראה איזה תרגילים צריך לבצע לאחר ניתוח כזה? אם יש קישור לאיזה אתר כזה זה יהיה טוב

03/08/2012 | 16:03 | מאת: ירון123

לאחר החלפת ירך מלאה יש צורך להמנע מכיפוף ירך ומסיבוב פנימי של הירך. ההגבלה היא לתקופה של חודשים ספורים ומסתיימת בהתאם להוראת הרופא המנתח. אין צורך להבהל ויש דרכים פשוטות לשמירה על מנח בטוח של הירך . - ישיבה עך כסא גבוה כך שהברך נמוכה מהירך. - ישיבה על הגבהה בשירותים ( יש מתקן להשאלה ביד שרה ) . - שכיבה עם כרית בין ברכיים . ועוד כמה אמצעים פשוטים לאחר הניתוח נתנת הדרכה מלאה ברורה ופשוטה לישום על ידי הפיזיותרפיסט בבית החולים . בברכה . ירון טילינגר . פיזיותרפיסט .

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי