שיקום קשישה בת 88 לאחר שבירת אגן

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

07/07/2012 | 13:55 | מאת: נ. מושקוביץ

סבתא שלי שברה לפני 3 ימים את האגן מאז היא מאושפזת בבית חולים ללא טיפול ממשי (הוחלט לא לנתח) רציתי לדעת מהם התנאים לשיקום וכיצד ניתן להתחיל בתהליך תודה

08/07/2012 | 07:44 | מאת: ירון123

שלום . ראשית יש לתת לשבר אפשרות להתאחות - לא מניעים את מקום השבר ותוך 6 שבועות מצפים להתחלת איחוי . צילומי ביקורת מראים את התקדמות האיחוי. כמובן שגם ב6 השבועות לא נתן להשאר בלי תנועה ויש להקפיד על הנעת כול המפרקים שלא מערבים את האגן ) צוואר כתפיים גב עליון כפות רגליים וכולי ) והכול בלי להזיז את השבר. חשובה גם תנוה של כול הגוף ושנויי תנוחה ע מנת למנוע היווצרות פצעי לחץ. ברגע שיש החלמה של השבר מתחילים הפעלה ושיקום מדורג בהתאם ליכולת החולה . לסיכום - כעת יש מקום להפעלה בהתאם ליכולת עם תזוזה מינימלית . התיעץ עם רופא המחלקה לגבי פיזותרפיה . רפואה שלימה . ירון טילינגר.

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי