כאבי גב כרונים

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

10/06/2012 | 12:24 | מאת: שרה

אמי סובלת מכאבי גב במשדך שנים , לפני מס שנים טענו כי יש לה פריצת דיסק אך כעת לפי צילום אין כל ממצא שמצביע על כך . היא ביקשה ייעוץ מרופא המשפחה שפוטר אותה בכל פעם בתשובות מתחמקות וממאן לעזור . הנ"ל פוגע בתפקוד ומקרין על הרגל עד למצב בו אינה יכולה ללכת או לתפקד . אילו שירותים של הקופה יכולים לסייע לה? אודה מאוד לעזרתך

שלום שרה, אכן, אין בהכרח קשר בין ממצאי בדיקות הדמייה לבין התלונות. יחד עם זאת, אני מציע להתייעץ עם אורתופד מן המניין או אורתופד המתמחה בבעיות עמוד שדרה. ניתן למצא זאת באתר מכבי. בנוסף, אני ממליץ להתייעץ עם פיזיותרפיסט. מכיוון שמדובר בבעיה מתמשכת, רצוי שהפיזיותרפיסט יבדוק אותה ויתאים לה טיפול שיכלול בין היתר, תוכנית תרגילים ופעילות גופנית על מנת להקל על הכאבים, לחזק את השרירים סביב עמוד השדרה והגפיים התחתונות ומתיחות. בהצלחה !

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי