בעיות צוואר, הלבטות לגבי המשך טיפול

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

12/05/2012 | 15:53 | מאת: עופרי

שלום, שמי עופרי ואני סטודנט מחיפה. לפני כשנה נתפס לי הצוואר בצד שמאל, הלכתי לאורטופד ובעקבות הפגישה איתו לקחתי 10 ימים את התרופה "ברקסין" ומספר טיפולי פיזיותרפיה. הכאבים עבור לאחר כמה שבועות. לפני כחצי שנה החלו שוב כאבים, הפעם בצד הימיני של הצוואר. הכאבים אמנם לא חזקים, אך אני מוגבל במידה מסויימת בתנועת הראש לצד ימין ואני נמנע מלעשות תנועות חדות. הלכתי פעם נוספת לאורטופד, קיבלתי שוב "ברקסין" 10 ימים, לא הומלץ על צילום (בגלל נושא הקרינה) והלכתי לכ-8 טיפולי פיזיותרפיה של קופת החולים (בהם נוסו סוגים שונים של מתיחות בעיקר). כל הנ"ל עזרו במידה מועטה. כעת אני במצב שהכאבים הקלים וההגבלה בתנועת הראש לצד ימין לא עברו. שאלותיי הן: •איזה טיפול כדאי לי לנסות עכשיו אם בכלל? פיזיותרפיה באופן פרטי, כירופרקטיקה, עיסוי, משהו אחר? •האם כדאי לי להתייעץ עם אורתופד פעם נוספת? אם כן, לאיזה סוג של אורתופד כדאי לי ללכת? •האם לעשות צילום? הוזהרתי בכל מה שקשור לעניין ההקרנה. תודה מראש!

13/05/2012 | 07:26 | מאת: ירון טילינגר

שלום . האם הארגונומיה שלך - סביבת הלימוד והעבודה מותאמות ? אם לא אז רצוי לטפל בכך . מעבר לכך - כאב בן שנה הוא כרוני ויקח זמן לפתרון שלו אך זו לא יסיבה להתייאש אלא לתרגל ולמתוח את הצוואר בעדינות ובסבלנות. אם למדת תרגול מתיחה לצוואר בעיקר תרגול לטווח המוגבל התמד בו כמה פעמים ביום לאורך 3 חודשים לערך עד שתתחיל להרגיש שהטווח משתפר. באם לא למדת תרגול ממליץ לגשת למכון פיזיותרפיה למטרה זו. עיסוי יכול גם לעזור בשחרור רקמה רכה תפוסה . אני לא רואה טעם בצילום או רופא לפני שתנסה תרגול עדין מרובה ולאורך זמן+ תיקון ארגונומיה אם צריך. לסיכום- יש מקופ לפיזיותרפיה עם סבלנות ותרגול רב . בהצלחה . ירון טילינגר.

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי