כאב בכתף, US כתף

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

11/02/2024 | 19:44 | מאת: דן

שלום בן 37. סובל מכאב מאוד חזק! בכתף שמאל רק בתנועה מסוימת. החל לפני כשבועיים והתגבר. מעבר לזה בשתי הכתפיים יש קצת אי נוחות ורגישות. ביצעתי לפני כמה ימים US כתפיים הכל תקין פרוט לשני דברים. שמאל - גיד הביצפס נראה בעובי הדיות ומהלך תקינים. מיקומו בתעלה תקין , הודגם סביבו נוזל בכמות קטנה. גיד הסובסקפלוריס נראה בעובי הדיות ומהלך תקינים, מודגם ממצא אקוגני מזערי, יתכן הסתיידויות בתוכו בגודל כ 0.4 סמ. ימין= גיד הבייצפס נראה בעובי הדיות מהלך תקינים. מיקומו בתעלה תקין, הודגם סביבו נוזל בכמות בינונית גידה הסופרה ספינטוס נראה בעובי הדיות ומהלך תקינים, מודגם ממצא אקוגני, יתכן הסתיידות בתוכו בגודל כ 0.4 סמ. כל היתר רשום כתקין. לסיכום - משמאל - נוזל בכמות קטנה מסביב לגיד הבייספס והסתיידות פוקלית בגיד הסובסקפולריס. מימין - נוזל בכמות בינונית מסביב לגיד הבייספס והסתיידות פוקלית בגיד הסופרה ספינטוס. אשמח לעזרתכם. 1. מה הממצאים אומרים ומה הטיפול המומלץ אני מעדיף רק פיזיותרפיה ולא ניתוחים 2. לאור הכאב העז בכתף שמאל רק בתנועה מסוימת, האם זה משהו שכנראה לא נראה בUS ואז צריך לחפש אותו בדרך אחרת? תודה

שלום דן, האם היה גורם להופעת הכאבים? מאמץ יתר או חבלה? הממצאים ב US שמצביעים על דלקת\הסתיידות יכולים להסביר כאב. ממליץ על שימוש בתרופות נוגדי דלקת ומנוחה יחסית לכתף ובהמשך אם לא ירגע לפנות לפיזיותרפיה

12/02/2024 | 19:15 | מאת: דן

תודה רבה כן הכאב החל אחרי מאמץ בזרוע שמאל עם תנועה. מאז הולך ומחמיר. מה כדאי לעשות? תודה רבה

18/02/2024 | 12:50 | מאת: יעל

הי, אומנם מצאו לך ממצא... לא מבינה בזה. לי למשל לא ראו usכלום ואז עשו לי MRI וראו קרע. האורתופד אמר לי לא להניח תיק כתף ולא להרים דברים ביד הזו. כמו שכתב הפיותרפיסט מנוחה. זה ממש עזר. מציאה לך גם להניח את היד בתוך מתלה/שרוול לכתף. שוב בהנחה שיש לך דלקת.

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי