בצקת בכרית השומן סופרה פטלרית

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

12/01/2024 | 12:32 | מאת: דודי

שלום, בן 30, לפני 3 חודשים התפתחה אצלי דלקת בברך. היום הברך כבר במצב טוב יותר אבל יש מדי פעם כאבים שבאים והולכים. עברתי MRI לברך ובאבחון נכתב: בצקת בכרית השומן סופרה פטלרית. האורתופד הציע לעשות זריקה, אך בקשתי לקבל שוב הפניה לפיזיותרפיה (למרות שכבר עשיתי כ10 טיפולים). אשמח לעזרה עם השאלות הבאות: 1 איך הפיזיותרפיטס יכול לעזור לי? האם מכשירי אולטרסאונד או חום יעילים יותר? 2 האורטופד אמר שיש לנוח ולא להעמיס כלל על הרגל (כולל פעולות פשוטות כמו הליכה, ירידה במדרגות), האם הוא צודק? 3 האם יש דברים שאוכל לעשות בעצמי כדי לעזור להחלמה? 4 קבלתי מהאורטופד מרשם לתרופה בשם ברקסין האם יעזור לטיפול בבצקת? (לאחר שלקחתי אטופן במשך 35 ימים במצטבר ב3 החודשים הקודמים)

שלום אם הפיזיותרפיה לא עזרה לך ב-10 מפגשים סביר להניח שהטיפול הגיע למיצוי. בשלב הזה אתה יכול להעמיס באופן הדרגתי על הברך גם בהליכה ובמדרגות. אתה יכול לעשות עיסוי מקומי באזור הכואב

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי