שאלה לגבי כאבים בגב התחתון

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

23/09/2023 | 16:25 | מאת: שירה

היי אני בת 31 ובגיל 15 עברתי ניתוח בגב עקב עקמת של 45 מעלות. הוכנסו לי פלטינות בצד העליון של שכמה ימין בכדי לעצור את התקדמות העקמת וכדי לתקן מה שניתן. במהלך השנים לא סבלתי מכאבים מיוחדים אבל לאחרונה אני סובלת הרבה מהצוואר בצד הימני ומכאבי גב תחתון בצד השמאלי. האם קיים טיפול/משהו שניתן לעשות שלא כולל ניתוח או משהו פולשני בכדי לשפר את העקמת מבחינה בריאותית ואסתטית למרות שכבר עברתי ניתוח ושעברו כל כך הרבה שנים מאז? האם גם לאחר ביצוע ניתוח יש סיכוי שהעקמת מחמירה עם השנים? אשמח לתשובה תודה

שלום שירה, העקמת לרוב לא מחמירה לאחר הניתוח אך רצוי לבצע צילום. ממליץ שתפני לפיזיותרפיסט במכבי שמתמחה בשיטת שרוט כדי שיבדוק אותך וימליץ על תרגילים.

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי