בורסיטיס אולקרנון מבחינת פיזיותרפיה

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

20/08/2023 | 11:24 | מאת: אורית

שלום אישה מבוגרת, מזה כמה שבועות כאב במרפק שמאל, עם הגבלה ביישור בגלל הכאב. אורטופד שלח לצילום רנטגן ו-US. רנטגן תקין, בUS: נצפה נוזל בכמות קטנה באיזור אפיקונדילוס הפנימי. יש עדות לבורסיטיס אולקרנון. נצפתה הסתיידות עדינה באיזור אחיזת גיד טריצפס. יש לציין שברקע יש יתר לח"ד, סכרת, וירידה בתפקוד כלייתי, GFR-36. מחכה לתור לאורטופד. אני מבינה שהבעיה העיקרית זה הדלקת בבורסה? איך מטפלים בזה? נוגדי דלקת זה בעייתי עם תפקוד כלייתי ירוד? א"כ איזה עוד אופציות יש שאין בהם חשש להחמרה בתפקוד כלייתי? והממצאים של הנוזל וההסתיידות יש להם משמעות מבחינה טיפולית? תודה

שלום אורית, נוזל יכול להצביע על דלקת. ההסתיידות בגיד יכולה להיות קשורה או לא לבעיה.יש ספריי עם חומר נוגד דלקת בהתזה מקומית keto spary (עם מרשם) או swiss relief (ללא מרשם). מעבר לכך להפחית עומס בעיקר משקלים כבדים ולהפעיל את המרפק בעדינות תנועות פשיטה וכפיפה להזרמת דם והפחתת נפיחות.

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי