לחץ קל על העצב האולינרי

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

15/08/2023 | 22:35 | מאת: נעם

שלום בעבר סבלתי מהירדמות אצבעות הידיים בשינה, בעיקר האגודל והאצבעות הסמוכות לו, לאחרונה אני פחות שם לב לזה. אך סובל יותר מבעיה בזרת ולפעמים באצבע הסמוכה לה. זה לא מפריע לי בשינה, אלא בכיפוף המרפק, בייחוד בזמן עבודה במחשב ולפעמים בנהיגה אם אני משעין יד ימין על המשענת. נשלחתי לבדיקת EMG, הרופא שעשה את הבדיקה אמר שיש קצת לחץ על העצב האולינרי במרפק. רופא כף היד אמר שמדובר על לחץ קל, הערך היה CV46 והמליץ על טיפול שמרני. ממה נוצר הלחץ הזה? האם זה הפיך לגמרי? והאם תמיד אצטרך להימנע מכיפוף המרפק או רק זמנית? האם לחץ קל כזה יכול לגרום להירדמות, עקצוצים, ותחושת שריפה בזרת? האם דיקור סיני יכול להועיל? תודה

שלום נועם העצב האולנרי עובר בצד הפנימי של המרפק ויכול להפגע כתוצאה מלחץ מתמשך בעת ההישענות עם המרפק על המשענת. תחושות עקצוץ ונמלול הן ביטוי לפגיעה העצבית. החלמה של העצב יכולה לארוך זמן אף כמה חודשים אך לרוב מדובר בפגיעה הפיכה. כמובן שיש צורך לגוון את תנוחת ההישענות לעיתים על השולחן, על משענת הכסא ואפשר גם להעזר במשענת יד ארגונומית שמפזרת את העומס. בנוגע לטיפול אפשר גם דיקור סיני אך ממליץ גם לפנות לפיזיותרפיסט לאבחון וטיפול שכולל עיסוי והתאמת תרגול לתנועתיות העצב

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי