טנדינוזיס פוקלית האם ניתנת לריפוי?

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

19/07/2023 | 12:17 | מאת: מוטי

שלום ב-MRI ירכיים הופיע שיש: טנדינוזיס פוקלית בחיבור גיד הגלוטאוס מדיוס מימין. מה זה הממצא הזה? זה מסביר כאבים בחלק הצידי החיצוני של הירך בעליה במדרגות, קימה מישיבה, בשינה בשכיבה על הצדדים? (או שהסיבה לכאבים שם הם מהמפרק עצמו?) האם אפשר לרפא את זה או שזה ממצא כרוני? גלי הלם, זריקות מסוגים שונים, זה דבר שיכול לעזור לריפוי? תודה

שלום מוטי מדובר בשחיקה כרונית של גיד שריר העכוז האמצעי. שריר זה פעיל גם בטיפוס מדרגות ולכן הממצאים יכולים להסביר את הכאבים בפעילות. תהליך ריפוי טבעי יכול להמשך מחודשים ועד למעלה משנה. מומלץ לקיים פעילות גופנית כולל תרגילי חיזוק לגפיים התחתונות. לגבי גלי הלם אין עדות מחקרית ליעילות בבעיות גידים

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי