שינויים ניווניים בפרקי ירכיים ו- SIJ

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

15/06/2023 | 02:51 | מאת: מאיר

שלום בן 48, בריא. בשנים האחרונות אני סובל לעיתים יותר ולעיתים פחות מכאב באזור מפרק ירך ימין באזור שנוטה החוצה. לפעמים זה היה משפיע עלי גם בקימה מישיבה, כיום זה בעיקר בעליה במדרגות, או בשכיבה על הצד הזה, במיוחד עם המזרן קשה. אציין שאני חש לא מעט גם קנאק או סוג של חיכוך בפרק ירך ימין. הייתי אצל אורטופד שעשה בדיקה פיזית (תנועות) ואמר שמדובר בבורסיטיס והמליץ על טיפול במשחת וולטרן. אמרתי לו שיש לי תחושה שמשהו מעבר לזה, כי חסר לי בגמישות בפרק הירך בצד ימין בצורה משמעותית יותר מאשר שמאל. למשל בלשבת רגל על רגל, עם רגל ימין אני מתקשה ממש. הפנה אותי לצבע צילום רטנגן. בצילום: שינויים ניווניים בפרקי ירכיים ו- SIJ דו צדדי. 1. מה המשמעות של הממצאים? כ"כ לא כתוב האם מדובר בשינויים קלים או חמור מכך, האם זה משנה? 2. האם זה סביר לגילי או שזה חריג? 3. האם יכול להיות שיש בעיה שהיא מעבר רק למפרקים הללו, כלומר בעיה מערכתית יותר? 4. האם נדרשת בדיקת הדמייה נוספת? 5. האם הליכה (כחלק מפעילות גופנית ברוב ימות השבוע) מזיקה בגלל העומס או להיפך? 6. האם יש מה לטפל בזה? תודה רבה

שלום מאיר, שינויים ניוונים במפרקים הם תופעה שכיחה החל מעשור רביעי-חמישי לחיים. מאחר אתה מוגבל בתנועות הירך אני ממליץ שתפנה לפיזיותרפיסט שיאבחן וימליץ על טיפול כולל תרגילים לשיפור גמישות ויציבות . הליכה תורמת לכוח השרירים ברגליים ומפחיתה את תהליכי השחיקה במפרקים נושאי המשקל

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי