שאלה ..............................

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

17/11/2022 | 15:43 | מאת: דנה

האם הרגלי שינה לקויים כלומר שינה על כרית לא נוחה במשך הרבה שנים , יכולה לפגוע בעמוד שידרה צווארי ? והאם זה יכול לגרום לזרימת דם לקויה בקרקרפת ?? ואם כן מה הטיפול ?

שלום דנה, כאבי צוואר יכלים לנבוע מגורמים רבים וביניהם כרית לא מתאימה ולכן קודם הייתי מחליף כרית ובודק את ההשפעה. מעבר לכך ייתכן ואת צריכה להתייעץ עם פיזיותרפיסט בנוגע לבעיה ולקבל הדרכה לתרגילים וייעוץ ארגונומי שקשור בהתאמת האדם וסביבת העבודה. לגבי זרימת דם לקרקפת קשה לקבוע קשר בין הצוואר, הכרית והקרקפת אך יש מצבים בהם לחץ בצוואר העליון משליך כאב או תחושת תרדמת לאזור הקרקפת , זאת בשל לחץ על השרירים ועל העצבים השטחיים באזור הקרקפת.

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי