האם הנשימה היא בטנית בלבד?

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

24/07/2022 | 02:26 | מאת: יואב

איך אמורה להיות נשימה רגילה ותקינה? נשימת חזה? נשימה בטנית? יש לי רושם ותחושה שבנשימה אצלי רק הבטן זזה ועולה, החזה לא זז ולא מתרחב. האם יכול להיות שאין התרחבות של הצלעות בזמן הנשימה? משהו בשרירי הנשימה בחזה לקוי? תפקוד לא טוב של הסרעפת? יש תופעה כזו? במידה וכן, מה המשמעות של זה לגבי נשימה בשכיבה בלילה? יכול להיות שזה יוצר קושי בנשימה (בשכיבה יותר קשה לי עם הנשימה). והאם יש דרך לבדוק את זה בצורה אובייקטיבית? תודה

שלום יואב נשימה בטנית היא נשימה נורמלית שנעשית באמצעות הפעלת הסרעפת. במאמץ גופני או מתח נפשי אנחנו מגייסים גם את שרירי העזר של החזה ואז גם בית החזה מתרחב יכולה. לגבי קשיי הנשימה בלילה צריך לבדוק ממה זה נובע. ממליץ להתייעץ עם רופא המשפחה.

24/07/2022 | 17:58 | מאת: יואב

שלום בעצם זה אומר ששריר הנשימה העיקרי הוא הסרעפת? והאם בנשימה בטנית רגילה אין בכלל מעורבות של השרירים בין צלעתיים? כשהסרעפת משתטחת בנשימה היא דוחקת את איברי הבטן, זה דבר טוב? ושאלה לסיום, נשימה בטנית בעצם גורמת או מאפשרת מצב של בטן נפוחה? תודה

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי