שיקום לאחר שבר במסרק 4+5

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

19/07/2022 | 17:27 | מאת: שחף

היי :) לפני שישה שבועות שברתי את עצמות המסרק בצבא , הונחיתי לפני שבועיים להתחיל לדרוך על הרגל עם נעל דרקו שאני שמה במקום גבס לאורך התקופה ולפני כשבוע התחלתי פיזיותרפיה. במהלך הפיזיו אחד התרגילים הוא כמובן לדרוך על הרגל לעשות עיסויים וכו , שאלה לי אליך האם כאשר מרגישים כאב באזור השבר בעת תירגול זה צריך להעלות חשד או שהדבר דווקא מקדם את ריפוי המקום? והאם כאשר יורידו את הגבס בעוד שבועיים עדיין ימשיכו טיפולי הפיזיותרפיה ללא יכולת לחזור לשיגרת הצבא? תודה רבה אשמח ממש למענה!!

שלום שחף, כאב בכף הרגל לאחר שבר בעצמות המסרק הוא טבעי במיוחד בהתחלת הדריכה. הדריכה אכן מקדמת את תהליך הריפוי אך יחד עם זאת יש לתרגל במידת כאב סבירה במהלך ואחרי התרגול. גם לאחר הורדת הגבס את תמשיכי בפיזיותרפיה לפחות לכמה שבועות נוספים ותחזרי לשגרה באופן הדרגתי. בהצלחה!

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי