קרע בגיד הכתף, איך מטפלים. מתי מחלים?

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

18/07/2022 | 00:33 | מאת: יעל

היי, ב-11/2022 עשתי MRI והתגלה קרע שבאולטראסאונד לא ראו. עשיתי את הבדיקה כי ממש כאב לי ולא כולתי לישון בלילה זה קרע חלקי. האורתופד אמר שאין מה לעשות אבל אמר לי לא להפעיל את היד. לצורך העניין גם השמת תיק על הכתף מכאיבה אפילו כיום. שאלתי כמה זמן לוקח לזה להחלים אם בכלל? הבעיה החלה במוגבלות עוד במבצע שומר החומות. לא ברור לי מתי יעבור? כעקרון לא כואב כי לא מפעילה בכלל את היד אבל אם אעשה פעולה יתחיל לכאוב. בהתחלה לא הייתי יכולה לבצע את מבחן jobes עכשיו כן. תודה

שלום יעל, תהליך הריפוי של קרע חלקי בגיד אורך זמן רב , עד שנתיים. בכל התקופה הזאת חשוב כן להפעיל את הכתף ולחזק את השרירים מסביב כדי להפחית את העומס ולסייע לגיד בתהליך הריפוי. דווקא התרגול מזרז יצירת כלי דם חדשים שמסייעים לריפוי. ממליץ לך להתייעץ עם פיזיותרפיסט לגבי תרגילים מתאימים. בהצלחה!

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי