כאב ראש

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

16/03/2012 | 16:17 | מאת: מיה

שלום ! יש לי כאב ראש אחורי מצד אחד. הייתי בטיפול פיזיוטרפיה לצוואר והפיזיוטרפיסת חלץ לי על נקודות בוואר שעוררו את הכאב הנרגש בראש בד"כ. ובנוסף הייתה לי תנועה אתמול שבה הזזתי את הראש אחורה וימינה ואז הרגשתי כאב עצום בחלק האחורי של הראש עם סחרחורת. איך ניתן להסביר את זה ??? תודה

שלום מיה, התופעה של כאב ראש ממקור צווארי מוכרת ודי שכיחה ולעיתים מלווה גם בסחרחורת לא סבובית. כאב ראש צווארי נובע מלחץ של השרירים בצוואר על העצב הנותן תחושה לאזור הגולגולת. הטיפול בפיזיותרפיה כולל עסוי השרירים בסמוך לעמוד שדרה צווארי, הנעת המפרקים בחוליות עמוד השדרה בצוואר העליון ובגב העליון ותרגילים למתיחת השרירים והנעת המפרקים באזורים אלו. ייתכן שלאחר הטיפול יופיעו כאבים וזו תגובה נורמלית. אם הכאבים מתעצמים במידה רבה ו\או נמשכים יותר ממספר שעות ברציפות כדאי לעדכן את הפיזיותרפיסט. בהצלחה.

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי