טונוס יד ימין

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

14/03/2012 | 09:21 | מאת: ל

יש לי רעד בפעולות עדינות ביד ימין. איך קוראים לזה מבחינת הטונוס? לפני 25 שנים היתה לי פגיעת ראש טראומטית וזה נשאר מזה. מביך אותי לשתוךת מספל או להחזיק מזלג/כף/כפית. אני רוצה לחזק את היציבות של היד. מה לעשות?

שלום ל, רעד בלתי נשלט קשור לפגיעה עצבית מרכזית, קרי המוח. כנראה שהייתה פגיעה מוחית קלה באזור המוטורי האחראי לוויסות המתח בשרירי הגפיים, במקרה שלך ביד. אני מציע שתפנה למרכז שיקום יום נוירולוגי באזור מגורייך (צפון,שרון,שפלה). שם תוכל לעבור אבחון ולקבל ייעוץ ממרפאה בעיסוק. תחילה עלייך לפנות לרופא המשפחה על מנת שיפה אותך למרכז שיקום יום הנ"ל. בהצלחה. שרון זגון פיזיותרפיסט מוסמך.

14/03/2012 | 15:47 | מאת: ל

אני לא גרה בצפון לא גרה בשרון ולא גרה בשפלה.לרופא משפחה הלכתי מזמן לקבל הפניה לריפוי בעיסוק, ולא נעים לי כל כך לדבר איתו. איפה עוד יש מרכזי שיקום נוירולוגי?

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי