כאבים לא מוסברים במרפק בעת/לאחר אימון כוח בחדר כושר.

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

21/09/2018 | 00:45 | מאת: ליאב

אז ככה, אני בן 16. מתאמן כבר שנה וחצי במכון כושר ואפשר להגיד שתמיד היו לי כאבים במרפק באימונים בעיקר מחוסר ניסיון ומה זה יכול לגרום, משקל עודף בתרגילים מבודדים של טרייספס, אבל זה היה לכמה דקות כאב באמת מאוד זניח ברמה של 1/10 ועבר אחרי כמה דקות. לפני חודש וחצי התחלתי תכנית כוח שמתרכזת בתרגילים מורכבים (דדליפט, סקוואט ולחיצת חזה) עם חזרות וסטים נמוכים והרבה משקל. הכל היה בסדר עד לפני שבועיים, עשיתי דדליפט ובחזרה האחרונה בסט האחרון נתפס לי שריר בגב, אני לא יודע אם זה קשור, כי הרי זה רק שריר תפוס ויצאתי בזול מבחינת הגב.. אבל במקביל לזה התחילו הכאבים במרפק לאחר האימון שבאמת הרגשתי, שהחזקתי שקית קניות מהסופר. שוב, הכאבים באמת לא מפריעים, ברמה של 2-3/10 במנוחה אחרי אימון. אז אחרי אותו אימון גב הפסקתי לשבועיים בלי אימונים בכלל והכאב עבר.. לא הרגשתי בזמן מנוחה או מאמץ יומיומי של המרפק כאב בכלל.. אם חיפשתי אז יכולתי להרגיש תחושה מאוד זניחה, לא יודע אם אפילו לקרוא לזה כאב. היום עשיתי אימון חזה עם 60% מהמשקלים הרגילים ושום תרגיל לא כאב.. הייתה תחושה כללית של קצת כאב ״רגיל״ שאני חווה כבר שבועיים. אבל היום אחרי האימון התחלתי להרגיש כאבים שוב.. לא משהו נורא פשוט מרגישים שהוא שם. אין לי שום קושי לאחוז בדברים, אבל יש גיד מובלט במרפק ימין(המרפק הכואב) שאין במרפק שמאל.. לא יודע לכוון איפה הכאב חיצוני או פנימי אבל לפעמים הוא מקרים גם לאמה. השאלה שלי היא מה לעשות? אם אני מסרב למנוחה טוטלית מאימונים של גוף עליון לכמה חודשים.. איזה תרגילים אני יכול לעשות? מבחינת גוף עליון.

21/09/2018 | 00:49 | מאת: ליאב

ועוד משהו, לשים חבק למרפק יכול לעזור ולאפשר לי להתאמן? ומה אתה חושב על פיזיותרפיה/דיקור סיני לטיפול בכאב?

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי