פיזיותרפיה וכירופרקטיקה - הולך ביחד?

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

27/01/2012 | 21:07 | מאת: נטע

שלום, אני בת 36, סובלת באופן כרוני מכאבי גב תחתון שבאים והולכים, יש תקופות טובות יותר ותקופות טובות פחות. לאחרונה, אחרי ששוב חזרו הכאבים פניתי לאורתופד שהפנה אותי לפיזיותרפיה. (יש לציין שעשיתי טיפול כזה לפני כחצי שנה, טיפול שעזר לזמן מסוים אבל אחר כך כאמור הכאבים חזרו). בינתיים פניתי גם לרפואה המשלימה בקופה והופניתי לבקשתי לטיפול כירופרקטיקה שאתחיל בעוד כחודש. השאלה שלי היא האם זה נכון לשלב את שני הטיפולים במקביל (כירופרקטיקה + פיזיותרפיה), האם הם יכולים לתמוך אחד בשני או ההיפך, רצוי להתמקד ברק אחד מהם?

שלום נטע, אני סבור שעדיף להתמקד בטיפול מסוג אחד ולא לשלב בין פיזיותרפיה וכירופרקטיקה. יהיה קשה להעריך את תרומתו והשפעתו של כל טיפול על מצבך ולכן עדיף למצות אפשרות אחת בכל פעם. בהצלחה.

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי