פונדקאות ולויקוציטים

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

02/09/2016 | 11:18 | מאת: מודאג

שלום, אנו לקראת הליך פונדקאות. בבדיקת זרע נמצא שהיו לויקוציטים ב5.4 לכן בעיצת הרופא לקחתי אנטיביוטיקה עשרה ימים ובבדיקה חוזרת ירד מספרם ל1.8. אני מוטרד מאוד אם הלויקוציטים עלולים לפגוע בסיכוי קליטה להריון וכמובן בריאות העובר. תודה!

05/09/2016 | 15:21 | מאת: פרופ' בנימין ברטוב Ph.D

נוכחות לויקוציטים בזרמה יכול להצביע על דלקת זיהומית בתעלה הזכרית שיכולה להשפיע על איכות תאי הזרע. העובדה שלקחת אנטיביוטיקה השפיעה על כמות הלויקוציטים מאשרת מצב זה, ולכן לדעתי יש לבדוק את נוכחות החיידקים באמצעות תרבית זרמה ובאם התרבית חיובית עדיין, יש צורך להמשיך בטיפול האנטיביוטי עד לסילוקים. לדעתי, הלויקוציטים אכן עשויים לפגוע באיכות תאי הזרע אך נוכחות הרעלנים שהחיידקים פרישים פוגעים יותר ולכן יש להוריד את רמתם.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר