מורפולוגיה נמוכה- אנא התיחסותך בבקשה פרופסור ברטוב

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

26/07/2016 | 13:06 | מאת: גיל

פרופסור בר טוב שלום רב להלן תוצאות בדיקת זרע יחידה שעשיתי לאחר ניסיון של שנה להריון טבעי: ימי התנזרות- 4 נפח- 2.2 מ"ל צמיגות- תקינה PH- 7.6 צבע-תקין אלוגנטציה- אין ריכוז- 39 מיליון מס' זרעונים כללי- 85.8 מיליון % תנועה- 36% %תנועה טובה- 23% % תנועה בינונית- 13% %תנועה איטית- 0% מורפולוגיה- 2% ראש- 73% MULITPLE- 25% אנו בדאגה גדולה בנושא עקב המורפולוגיה הנמוכה התנועתיות ידוע לנו שזה גבולי. אבל המורפולוגיה מאוד מטריד אותנו אשמח לשאול התעניינותך ודעתך. יש לציין כי לא התחלנו תהליך טיפולי כלשהו ממתינים לתור לגניקולוג אשתי עברה בדיקות ונמצא כל הפרמטרים אצלה תקינים. אשמח להתייחסותך בבקשה.

26/07/2016 | 13:07 | מאת: גיל

שכחתי לציין כי שנינו בני 30

27/07/2016 | 18:11 | מאת: פרופ' בנימין ברטוב Ph.D

המורפולוגיה הוא פרמטר היחידי שהוא נמוך .לכן יש לבדוק אותו בהגדלה גדולה (6000X)

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר