תוצאות בדיקת זרע-פענוח

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

04/03/2016 | 19:18 | מאת: מתן

שלום רב, אני ואשתי מנסים להיכנס להיריון במשך כשמונה חודשים (אני בן 30 היא בת 25). ביצעתי בדיקת זרע ולהלן התוצאות: נפח : 1.5 מ"ל. ריכוז: 200 מיליון במ"ל מספר תאי זרע בדגימה: 300 מיליון בתנועה: 110 מיליון במ"ל (% 55) סוג תנועה: בעיקר IV III התנזלות: מלאה (עד 60 דק') צבע: לבנבן PH: 7.5 לויקוציטים : 3 מיליון % 4 תאי זרע בעלי ראש, צואר וזנב תקינים בבדיקה מורפולוגית נמצאו: פתולוגיות ראש תא הזרע: % 83 פתולוגיות MIDPIECE: % 10 פתולוגיות זנב: % 3 האם כמות הלויקוציטים מהווים בעיה? הערכים מאפשרים כניסה להיריון באופן טבעי? תודה רבה, מתן

06/03/2016 | 15:44 | מאת: פרופ' בנימין ברטוב Ph.D

כמות הלויקוציטים הגבוהה מהווה רמז לדלקת חיידקים או פטריות בתעלה הזכרית. באם אכן כך, אזי עלולה להיות הפרעה בכניסה להריון. משמעות הדבר שצריך לבצע תרבית של הזירמה (רצוי במעבדתנו). באם חיובי יש לבחור באנטיביוטיקה מתאימה ובכך לשפר את הסיכוי להריון טבעי.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר