שאיבת ביציות - התלבטות

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

15/04/2013 | 03:54 | מאת: אולי

שלום, אני בת 44 בטיפולי פוריות שנתיים סה"כ 4 הפריות הזרעה אחת. מספר טיפולים נמוך בשל בירור לגבי קרשיות יתר ובשל הדבקות ראשונית ב CMV. יש לי ילדה אחת בת 3.9. בטיפול האחרון בגיל 44 נישאבו 5 ביציות 3 הפריות והריון כימי. לאחר טיפול ב 5 מנופור. בסבב הנוכחי בהזרקה של 6 מנופור נצפו ביום העשירי 2 זקיקים אחד בגודל 16 ואחד בגודל 13 כל השאר קטנים. מאחר ומדובר בתרומת זרע ויש רק עוד שתי מנות אני מתלבטת לגבי השאיבה הנוכחית. זהו הסבב הראשון עם תוצאות נמוכות כל כך. בכל הסבבים היו הפריות והוחזרו עוברים. ערכי בדיקת דם בסבב הנוכחי ביום העשירי E - 1942, P 0.64, FSH 0.6, LH 4.3 . מאחר והירידה בפוריות היא הדרגתית האם ישנה אפשרות אולי שבהליך הבא יהיו תוצאות טובות יותר מהפעם או לפחות דומות ולא בהכרח גרועות יותר?

15/04/2013 | 20:28 | מאת: רונה

אומנם אינני רופאה אך עונה מניסיון שלי- לא ניתן להסיק מחודש אחד לגבי חודש אחר,בכל חודש התוצאות שונות. לגבי כמות הביציות-מה שחשוב זה איכות הביציות ולא כמותן.יש מקרים בהם שואבים כמות גדולה של ביציות אך אין הריון ויש מקרים בהם שואבים ביצית אחת...וזה מספיק! דווקא בגלל שעברת הריון כימי, לדעתי ניתן להסיק שהגוף שלך כן בשל להריון.כמובן שזו החלטה אישית שלך אך אני חושבת שאם כבר לקחת החודש הורמונים,חבל שלא ללכת לטיפול. בכל החלטה שתקבלי,שיהיה בהצלחה!

22/04/2013 | 16:04 | מאת: ד"ר משה רויבורט

לא ניתן לחזות את התגובה השחלתית בטיפול הבא, היות והיא תלויה בגורמים רבים וביניהם גם פרוטוקול הטיפול אותו תקבלי.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר