2 שאלות

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

16/03/2013 | 20:52 | מאת: דינה

שלום רב, 1) אני אמא ל-2 .ההריון הראשון שלי היה בעזרת IVF (ההפרייה הראשונה הצליחה !!). לאחר מכן, נכנסתי עוד כפעמיים להריון ספונטני (ההריון השני הסתיים בגרידה בגלל תסמונת דאון).כעת, אנחנו כבר קרוב לשנה מנסים להיכנס להריון ולא מצליחים. זרע תקין, פרופיל הורמונלי תקין, מבייצת , צילום רחם תקין.רופא הנשים התחיל איתי מחזור איקקלומין ראשון שלא הצליח. האם לאור ההחסטוריה הרפואית עליי לעבור שוב 2 מחזורי איקקלומין ו 2 מחזורי זריקות והזרעות? אין אפשרות לבצע ישר IVF ? (הנני חברת קופ"ח מכבי) 2) שאלה נוספת, האם כדאי לבצע היסטרוסקופיה למרות שצילום הרחם יצא תקין ? בתודה מראש דינה

16/03/2013 | 20:54 | מאת: דינה

לא יודעת אם זה רלוונטי אך הנני בת 37

21/03/2013 | 10:56 | מאת: ד"ר משה רויבורט

לאור העובדה שהרית פעמיים באופן ספונטני וצילום הרחם היה תקין אין כל הכרח להתחיל ישר בטיפולי הפריה חוץ גופית. לעניות דעתי נכון יותר מפאת הגיל להתחיל בהזרעות עם גונדוטרופינים, ולא עם איקקלומין.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר