אמצעי מניעה מומלץ במקום גלולות

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

09/12/2012 | 17:28 | מאת: יעל

שלום ד"ר - אני כרגע בהריון ספונטני , להריון הקודם נכנסתי ב IVF ולהפתעתי בהריון הזה הכל היה ספונטני ולא מתוכנן.. אני בעלת שחלות פוליצסטיות ולפניי הלידה הקודמת כלל לא קיבלתי מחזור ללא גלולות או טיפול הורמונלי. אחריי הלידה הקודמת התחלתי טיפול בגלוקומין וזה ממש עזר לי לקבל מחזור סדיר ועקבי ובעקבותיו כאמור נכנסתי להריון ... שאלתי היא - אני הייתי מאוד רוצה לאחר הלידה הקרובה לא לחזור ולקחת גלולות אלא לתת לגוף לחזור ולהסתדר לבד מהבחינה הזו בעזרת גלוקומין כמו בפעם הקודמת , אם כך - איזה אמצעי מניעה מומלץ לי? האם התקן הוא פתרון טוב במקרה שלי ? הוא לא יפריע לפעילות ההורמונלית הטבעית של הגוף ? ושאלה נוספת - האם עצם זה שאני מקבלת מחזור סדיר ללא הורמונים מראה כי הגוף מאוזן מהבחינה ההורמונלית ? כלומר תופעות הלוואי של השחלות הפוליצסטיות אמורות להיות קלות יותר כאשר הגוף מצליח לקבל מחזור בעצמו? תודה רבה לך , אתה עשית לי בזמנו את ה IVF והיית מקסים - אני לא מפסיקה להמליץ עלייך :)

10/12/2012 | 13:21 | מאת: ד"ר משה רויבורט

ברכות לרגל ההריון הספונטני. התקן תוך רחמי הוא אמצעי המניעה המומלץ במצבים אלה. העובדה שהמחזורים שלך סדירים כעת מרמזת על כך שככל הנראה הפעילות ההורמונלית שלך "מאוזנת" ויש ביוצים סדירים.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר