האם אנדומטריוזיס?

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

25/11/2012 | 15:49 | מאת: mikey

שלום, רציתי לשאול, הייתי אצל הרופאה לבדיקה והיא אמרה לי שיש לי ציסטה עם תוכן עכור בשחלה השמאלית יכול להתאים לאדומטריומה, היא שלחה אותי לבדיקת אולטרסאונד וזרימת דם בכלי דם היקפיים כגון דופלר ולבדיקת דם ca-125 היום לאחר אולטרסאונד הרופאה רשמה בשחלה השמאלית ממצא ציסט עם תוכן עכור בגודל 35*36 מ"מ, יכול להתאים לאדומטריומה ללא זרימות בתוך הממצא וללא זרימות פתולוגיות בעקיפין, בבדיקת דם יצא שהca-125 הוא 59.77, האם זה אנדומטריוזיס? ובמידה וכן האם יכול לפגוע בכניסה להריון? ואם כן, האם ניתן לעבור ישירות להפריה חוץ גופית? בנוסף מה זה אומר שהרופאה רושמת ללא זרימות בתוך הממצא וללא זרימות פתולוגיות בעקיפין, ומה אומרת התוצאה של הבדיקת דם? אני מנסה להיכנס להריון כבר מעל שנה, ורק עכשיו גילו את הציסטה הזאת, ועשיתי כבר במהלך השנה הזאת בירורי פוריות עם מעקבי זקיקים ואיקוקלמין, ורק עכשיו נהייתה הציסטה אודה לתשובתך

29/11/2012 | 08:40 | מאת: ד"ר משה רויבורט

לאור הממצאים שתארת קיימת סבירות די גבוהה שאכן מדובר בציסטה אנדומטריאלית. היעדר זרימות פתולוגיות בציסטה באה לשלול אפשרות של גידול ממאיר.

29/11/2012 | 10:26 | מאת: mikey

רציתי לדעת האם זה יכול לפגוע בעובי של רירית הרחם? ובנוסף מה אחוזי ההצלחה לכניסה להריון במצב הזה עם הזרעה? תודה

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר