מבנה שחלות פוליציסטיות

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

21/11/2012 | 20:33 | מאת: דניאלה

שלום, אני בת 28, בריאה. לפני כמה חודשים נקלט הריון בנסיון הראשון , עברתי הפלה על ידי ציטוטוק לאחר שלא נצפה דופק. מחזור לאחר הפלה הגיע בדיוק בזמן ולאחר מכן השתבש...מחזור לא סדיר וארוך...(מגיע לאחר 40 יום בערך , מתחיל בהכתמות קטנות כדימוי השתרשות והופך לאחר כמה ימים לדימום כבד)לא מצליחה לזהות מתי הביוץ, אם בכלל. וככה היה פעמיים כבר. לפני כמה שבועות הגעתי לרופא נשים חדש בו הוא עשה לי אולטראסאונד וראה שיש לי מבנה שחלות פוליציסטיות. יש לציין שכבר כמה פעמים עשיתי אולטראסאונד אצל רופאים שונים, אף אחד לא ראה אצלי דבר כזה. אני לא תואמת לפרופיל של תסמונת השחלות הפוליציסטיות, אין לי שיעור יתר, משקל תקין, המחזור שלי היה סדיר לפני הגלולות וגם כשהפסקתי היה תקין במשך כמה חודשים. רק לאחר ההפלה הכל השתבש! האם הגיוני שיש לי את מבנה השחלות הפוליציסטיות פתאום?? כשאף רופא לפני לא צפה זאת בא.א ?? מה ההבדל בין אישה שיש לה מבנה של שחלה פוליצסטית לבין אישה שיש לה את התסמונת, אם בכלל? באמת הכל היה תקין לפני! איך זה קורה? האם יש השפעה לכדור של ההפלה? ואיך להסתכל על המחזור כרגע כשהוא מתחיל ממעט הכתמות ועד לדימום כבד? אשמח מאוד לקצת תשובות!

21/11/2012 | 20:52 | מאת: ד"ר משה רויבורט

הימצאות של מבנה שחלות פוליציסטי באולטראסאונד אינו מלווה בהכרח בתסמינים נוספים של תסמונת השחלות הפוליציסטיות (שיעור יתר, פצעים בעור, הפרעות ביוץ).

21/11/2012 | 21:12 | מאת: דניאלה

אז מה זה אומר עבורי? הרי הכל היה תקין עד ההפלה. ושוב מה הסיכוי שבאמת יש לי את המבנה כשאף רופא לא הבחין בזה עד היום?

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר