בת 26, 10 שנים אחרי כריתת שחלה

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

07/10/2012 | 23:23 | מאת: ניצן

שלום משה, אני בת 26 ולפני 10 שנים עברתי כריתת שחלה עקב אימטור-טרטומה בשחלה. בזמן האחרון אני מוטרדת מאד היות ונאמר לי במעורפל שעלי להיות בלחץ על מנת שאוכל להרות באופן טבעי. אמי וסבתי הפסיקו לקבל מחזור בשנות הארבעים המוקדמות שלהן והשחלה הנותרת שלי היא פוליציסטית .. האם תוכל להסביר לי מה ההשלכות? מה זה אומר, מה עלי לעשות? אני מחפשת גם נשים במצב שלי על מנת להבין אותו יותר לעומק ולשקול צעדים... תודה רבה מראש וחג שמח! ניצן

08/10/2012 | 17:00 | מאת: ד"ר משה רויבורט

עצם העובדה שנותרה שחלה אחת בלבד אינה מעידה בהכרח על קושי להרות בעתיד. ממליץ להתיעץ עם הרופא המטפל לגבי בדיקות אפשריות לבירור התפקוד השחלתי.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר