מה עושים???

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

14/04/2011 | 11:24 | מאת: אני

שלום רב ד"ר, כמה שאלות: 1. האם הספירה אחרי החזרת עוברים מתחילה מהיום שהוחזרו? 2. אם כן, האם אפשר לעשות בדיקת שתן ביתית ביום ה-12? 3. יש לי היסטוריה של הפלות חוזרות, 3 הפלות רצופות והריון כימי. מקבלת כרגע תמיכה של נרות אנדומיטרין 3 פעמים ביום וזריקת פרוגסטרון פעמיים בשבוע. יש משהוא שאתה ממליץ לקחת (במידה ובע"ה יהיה הריון) כתמיכה נוספת כדי להחזיק את ההריון? אציין שבירור ההפלות יצא תקין במלואו כולל קריוטיפ, סיווג רקמות, קרישיות יתר, צילום רחם ועוד.. מה עושים??? איך שומרים (במידה ויהיה) על הריון כל כך יקר?? אציין שילדתי לפני 5 שנים בהריון ספרנטני ולידה רגילה את ביתי הבכורה ואחר-כך צצו כל הבעיות.. אשמח לתשובך המקצועית, בברכה..

14/04/2011 | 11:52 | מאת: ד"ר משה רויבורט

ממליץ לבצע בדיקת בטא בדם 12 יום אחרי החזרת העוברים. בדיקות הריון בשתן פחות רגישות. לגבי התמיכה - לאור ההיסטוריה של הפלות חוזרות יש מקום לשקול תוספת של זריקות פרגניל במידה ובדיקת ההריון תהיה חיובית. בכל מקרה - יש להתיעץ עם הרופא המטפל. מחזיק לך אצבעות!

14/04/2011 | 12:09 | מאת: אני

היי, קודם כל תודה על תשובתך המהירה.. בהריון האחרון שהיה בעצם הריון כימי, ובהמלצת פרופסור כרפ קיבלתי זריקות פרגניל. האם יש מקום לנסות שוב עם הפרגניל? הוא המליץ גם על חיסון אימונוגלובולינים שלא אושר על ידי קופת החולים אז ירד מהפרק כי באופן פרטי העלות שלו מאוד גבוהה. היו גם רופאים שהמליצו על קלקסאן למרות שלא נימצאה בעית קרישיות, האמנם? אשמח (שוב) לדעתך המקצועית. תודה והמשך יום נפלא.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר