שאלה לגבי בדיקת זרע שביצעתי

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

05/11/2019 | 19:26 | מאת: עידו

שלום, אני בן 29 (רווק) אך מכיוון שיש לי וריקוצלה אני מקפיד לעשות בדיקות מדי שנה-שנתיים. עשיתי היום בדיקה שתוצאותיה: נפח-6 ריכוז-90 תנועתיות כוללת - 73% תנועה פרוגרסיבית-60% תאים מתים - 14% תנועה לא פרוגרסיבית-13% תאים בלי תנועה 27% סה"כ תאי זרע בתנועה פרוגרסיבית- 324 סה"כ תאי זרע-540 מליון. מורפולוגיה. תאים תקינים - 4% פגם בראש - 96% השאלה שלי היא כזאת: הסתכלתי בבדיקות שלי משנים עברו, ורוב הפרמטרים נשארו זהים (מבחינת מספר התאים זו אפילו בדיקה טובה מבחינתי), אבל שמתי לב שהמורפולוגיה התקינה הייתה ב2011 16%, לאחר מכן 14%, ב2016 7%, ב2018 6%, וכעת 4%. האם הזרע שלי תקין ? האם עליי לשקול ניתוח וריקוצלה לאור זאת שהמורפולוגיה נראית פוחתת ? האם יכול להיות שמדובר בקריטריונים שונים לבדיקה ?(הבנתי שיש מספר שיטות וכו'). תודה רבה !

לגבי ניתוח כן / לא, עליך להתייעץ עם האורולוג שלך שיחווה את דעתו לגבי המצב הקליני. בבדיקת הזרע אכן נראה שיש ירידה במורפולוגיה. האם הבדיקה נערכה באותה מעבדה? בכל מקרה הייתי מציעה שתעשה אבחון מורפולוגי של תאי הזרע בתנועה , בהגדלה של X6300 ויותר. האבחון יתר מידע לגבי המורפולוגיה של תאי הזרע הנעים, שהם אלו החשובים להפריה. נשמח לבצע עבורך בדיקה זו. טלפון של מעבדות ד"ר יונה ברק: 054-904-1-904 מייל: [email protected]

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר